صدور ضمانت صندوق حمایت سرمایهگذاری صنایع کوچک ۳ برابر شد
- شناسه خبر: 10005
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
- بازدید : 16
- نویسنده: asanweb
محمدحسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ، گفت: صندوق در سال 1383 با 50 میلیارد تومان شروع شد اما متأسفانه روند افزایشی نرخ سرمایه صندوق با نرخ ارز و تورم هم راستا نبود. بر همین اساس نیز اولین افزایش سرمایه در سال 1390 رخ داد و از محل منابع مختلف به ویژه از محل تبصره 18 قانون بودجه طی سالهای گذشته افزایش یافت.
وی افزود: هم اکنون سرمایه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک 300 میلیارد تومان است اما اوراقی را هم دریافت کرده ایم که هنوز وارد مرحله ثبت نشده اند؛ اما باید گفت که با جمع اوراق و پرداخت نقدی سرمایه صندوق 600 میلیارد تومان است.
مقیسه درباره میزان صدور ضمانت نامه هم گفت: از ابتدای تأسیس صندوق تا تیرماه امسال، 2866 ضمانت نامه صادر شده که مبلغ این ضمانت نامهها نزدیک به 2.5 همت بوده است. طی سالهای اخیر با افزایش سرمایه مناسبی مواجه بودیم که در میزان صدور ضمانت نامهها اثرگذار بود.
وی افزود: ضریب خسارت صندوق نیز از 12 درصد به یک درصد کاهش یافت. ضریب خسارت خالص صندوق نیز در 5 سال اخیر کمتر از یک درصد شده است. بنابراین در بخش اهلیت سنجی و اعتبار متقاضیان عملکرد صندوق مناسب بوده است.
این مقام مسؤول درباره میزان صدور ضمانت نامه برای سال جاری، با بیان اینکه از ابتدای امسال تا 23 مردادماه رشد 130 درصدی در صدور ضمانت نامهها نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتهایم، اضافه کرد: پیش بینی میشود که امسال صدور ضمانت نامه 100 درصد افزایش یابد و 8 هزار میلیارد ریال ضمانت نامه صادر شود. این رقم پارسال 4790 میلیارد ریال و سال 1401 معادل 1,603 میلیارد ریال بود. همچنین برای شرکتهای دانشبنیان نیز طرحهای حمایتی را ارائه کردهایم.
مقیسه در مورد تأمین مالی جمعی گفت: وقتی به این بحث ورود کردیم متوجه شدیم دنیای جدیدی در حال رقم خوردن است زیرا از نگاه سرمایه گذار یک نرخ سودی بالاتر از نظام بانکی است که میتواند برای سرمایه گذاری جذاب باشد.
وی افزود: نرخهای پیش بینی در این مدل از تأمین مالی کمتر از 40 درصد سالانه نیست، بنابراین برای سرمایه گذار جذاب است. سرمایه گذاری از اعداد خرد اعم از 400 – 500 هزار تومان شروع میشود و افراد با ارقام کوچک میتوانند در تولید سرمایه گذاری کنند اما از آن طرف سود بالایی بگیرند. همچنین زمانی که تأمین مالی جمعی صورت میگیرد تولیدکننده نیز سود میبرد زیرا صرفاً ماهانه یا فصلی اقدام به پرداخت سود میکند و اصل سرمایه برای ماه پایانی میماند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تصریح کرد: تاکنون 20 میلیارد تومان ضمانت نامه تأمین مالی جمعی صادر شده است.
مقیسه درباره صدور ضمانت نامههای پیمانکاری هم گفت: صدور ضمانتنامههای صندوق به روشهای اعتباری و پیمانکاری است که در مجموع صنایع کوچک میتوانند 30 میلیارد تومان ضمانتنامه دریافت کنند.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از صنایع، سپرده نقدی را برای این نوع ضمانتنامهها حذف کردیم و کارمزد را 50 درصد کاهش دادیم ریسک این نوع ضمانتنامهها پایین است و 90 درصد آن برای مدیران صنایع صادر شده اکه تنها یک فقره خسارت گزارش شده است. بالای 25 درصد ضمانت نامههایی که صادر میکنیم ضمانت نامههای پیمانکاری است، این درحالیست که این نوع صدور ضمانتنامهها در سنوات گذشته، به پنج درصد هم نمیرسید.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه سنتیترین ضمانتنامههای این صندوق اعتباری است گفت: این نوع ضمانتنامه اعتبار بانکی یا خرید اعتباری است در کنار ضمانتنامه اعتباری، ضمانتنامه پیمانکاری نیز برای شرکتها و صنایع جهت شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام کار، پیشپرداخت و استرداد کشور وجهالضمان است.
وی عنوان کرد: در راستای حمایت از صنایع، سپرده نقدی را برای این نوع ضمانتنامهها حذف کردیم و کارمزد را 50 درصد کاهش دادیم ریسک این نوع ضمانتنامهها پایین است و 90 درصد آن برای مدیران صنایع صادر شده است که تنها یک فقره خسارتی گزارش شده است.
وی در ادامه اظهار کرد: بر اساس بند ه ماده 48 قانون برنامه پیشرفت نام صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک تبدیل شده است.
مدیر عامل صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک با اشاره به آمار منتشر شده توسط بانک جهانی بیان کرد: بر اساس اعلام این بانک در کشورهای در حال توسعه، بنگاههای کوچک و متوسط در دنیا با حدود 5 هزار میلیارد دلار شکاف تأمین مالی مواجه هستند. منظور از شکاف تأمین مالی نیاز مالی تأمین نشده است. لذا بنگاههای کوچک و متوسط در دنیا صرفاً 45 درصد نیاز مالی آنها تأمین شده است. این بنگاهها از لحاظ تعداد 130 میلیون بنگاه است و لذا 68 درصد بنگاههای کوچک و متوسط در دنیا نیاز مالی تأمین نشده دارند.
وی درباره اینکه چه تعداد از بنگاههای کوچک و متوسط در کشور با شکاف تأمین مالی مواجه هستند، گفت: در این خصوص آمار دقیقی بر اساس تقسیم بندی صنایع خرد و کوچک و بزرگ در نظام مالی اعتباری در دسترس نیست. لذا در اینجا به آمار بانک جهانی اشاره شد و اگر بخواهیم از همین آمار پیروی کنیم و از مقیاس بانک جهانی استفاده کنیم باید بگویم که بالغ بر 50 درصد از بنگاههای کوچک و متوسط با شکاف تأمین مالی مواجه هستند. وی افزود: البته برای به دست آوردن این آمار یکی _ دو طرح پژوهشی صورت گرفته اما نتایج قابل اتکایی برای اعلام رسمی نداشته است.
مقیسه درباره انتظارات از وزیر صمت تصریح کرد: انتظار داریم وزارت صمت در دوره جدید مطالبه گری جدی تری داشته باشد تا نظام بانکی و تضمین، حمایت بیشتری از صنایع داشته باشند. در حال حاضر 100 هزار بنگاه تولیدی کوچک و 600 هزار بنگاه صنفی دارای پروانه بهره برداری داریم که مجموع این بنگاهها به 700 هزار عدد میرسد. بنابراین اگر افزایش ظرفیت صدور ضمانت نامه داشته باشیم حمایت بیشتری میتوانیم از این بخش کنیم.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد